Maas & Waal

PRESTATIE GERICHTE TRAININGEN MET RESPECT VOOR DE HOND

Dat is één zin waarin onze aanpak kan worden kan worden samengevat. Natuurlijk kan en moet daar respect voor de baas aan wordentoegevoegd. Zoveel bazen, zoveel honden en afgestemd op de combinatie van beiden bieden wij een trainingstraject, waarmee u ook daadwerkelijk iets bereikt en verder komt.

Het is mogelijk, dat u uw hond de (apporteer)vaardigheden wilt bijbrengen, die nodig zijn voor een weidelijke inzet tijdens de jacht. Of u wilt doelgericht trainen voor een succesvolle deelname aan het uitgebreide aanbod van KNJV-jachthondenproeven en/of meervoudige apporteerproeven of u wilt gewoon een prettige goed luisterende huishond.

Ervaren en goedgeschoolde instructeurs, trainers en helpers staan klaar om de sportieve prestaties van u en uw hond op een hoger plan te brengen. Wij kiezen daarbij voor een aanpak, die past bij het karakter en temperament van uw viervoeter. De toegepaste trainingsmethode is dan ook per combinatie verschillend. Jachthonden trainen is uitsluitend maatwerk. Het uitgangspunt is, dat iedere aanpak moet leiden tot resultaat. Die resultaten bereiken we door de hond op positieve wijze te laten leren. Op die manier ontwikkelt de hond zelfvertrouwen en behoudt hij het voor een jachthond noodzakelijke eigen initiatief. Een goede (basis)gehoorzaamheid en appèl is een absolute voorwaarde en daarom ook het beginpunt van onze jachthondentraining.

Onze trainingen zijn breed van opzet. Succes begint bij een zeer goede stevige basis en een zorgvuldige opbouw. Vanaf trainingsdag 1 kiezen we voor een aanpak, die rekening houdt met de uitdagingen voor de nabije en verdere toekomst. Doelbewust werken wij aan het voor de combinatie betreffende gewenste eindniveau en wordt door een toepassing van veel variatie in oefenmomenten en locaties voortdurend gewerkt aan de allround capaciteiten van uw hond. Diploma-eisen gelden bij onze trainingen als einddoel, maar werken nooit begrenzend.

De inzet van onze instructeurs en trainers is erop gericht u maximaal te coachen en te ondersteunen bij uw trainingsdoel. U mag dus heel wat verwachten van Jachthondenschool Maas en Waal. Omgekeerd zijn onze trainingen ook niet vrijblijvend. Uw jachthond succesvol trainen – ongeacht het gestelde trainingsdoel – vraagt ook uw inzet tijdens de training maar ook daarbuiten.

281 (1)img_4696_300x200100_4176_301x201